Chillat järnet idag.., Skönt!
Älskar min gröt förresten, med kalorifri "sweet cream" från Walden Farms:
Nom nom!
Här om dagen tog förresten bae kort på barnen =)
Det blir inga rester/svinn när mamma bakar ;)
Sötaste =)
Och idag gjorde jag empanadas till bae =)
Och medans jag gjorde det så vart jag tvungen att dricka lite Zero =P
Tänkte beskriva hur jag gör:
Ugn: 250 grader i 15 minuter.
Ingredienser till köttfärsen:
1 gul lök, hackad
Vitlöksklyftor efter behag
500 g nötkött
1 dl vatten
spiskummin
svartpeppar
chilipulver
salt
majsenamjöl
Tillägg:
russin
hårdkokta ägg
(oliver)
Deg:
50g smält smör
2dl mjölk,
ca 7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 ägg
Pensling:
1 vispat ägg
Gör så här:
Färsen: Fräs lök, färd, kryddor och salt och låt koka ihop. Red av med maizenamjölet utrört i lite vatten.
Låt svalna lite.
Degen: Smält smöret och tillsätt mjölken och värm fingervarmt. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Arbeta ihop mjölk- och mjölblandningen till en deg. Tillsätt ägget.
Sedan gör jag såhär med degen (fick tipset av en argentinare):
Jag tar lite av degen och formar till en boll som jag sedan kavlar ut..
Därefter tar jag lite av färsen och placerar i mitten:
Sedan lägger jag på lite ägg och russin.
(Man kan skära ut cirklar av degen med hjälp av någon rund form, men då måste man anpassa färsen till degen, och jag anpassar hellre degen efter den mängd fyllning jag tar, jag gillar att göra stora=)
Sedan tar jag vatten på kanterna, vilket fungerar som ett lim.
Sedan för jag över degen och plattar till den utefter fyllningen till en månhalva.
Därefter skär jag bort överflödig deg.
Lite slarvigt, men äsch =)
Sedan knyter jag ihop den.
Och sedan stoppar jag den i ugnen på ca 15 minuter i 250 grader.
Voila!








Inga kommentarer:
Skicka en kommentar