onsdag 3 december 2014

Recept på Buckeye Balls, Nougatbollar och Snöbollar =)

 Här om dagen gjorde vi dessa:


Den längst upp med ljust i är Buckeye Balls med jordnötssmör.
Den med mörkt i är Buckeye Balls med nutella.
De längst ner är nutellabollar.

Här kommer receptet på Buckeyeballs med Peanut Butter:

Ingredienser:

1/2c butter, softened (112g)
2c creamy peanut butter smooth (4,5 dl)
3c Rice Krispies (6,75 dl)
1 lb (about 4 to 4 1/2c powdered sugar (9-10 dl florsocker)
1 pkt chocolate baking bark (blockchoklad)

Direktiv:

1. Vispa ihop smör och jordnötssmör.
2. Ta en stor skål, mixa ihop florsocker (sila i det) och Rice Krispies.
3. Lägg till jordnötssmör-mixen till flingmixen och mosa ihop dem med händerna till det blandat sig väl.
4. Rulla ihop dem till samma storlek och lägg i kylskåpet i ca 1 h. 
5. Smält chokladen och klä dem. Lägg sedan i kylen tills de stelnat. 

Nom nom=) 

Här kommer receptet på Buckeyeballs med Nutella:

Ingredienser:

1 1/2c Nutella (3,4 dl)
6 T butter, softened (85g)
12oz powdered sugar, sifted (3,4dl silat florsocker)
2 1/4 Rice Krispies (5 dl)
Chocolate Baking Bark (Blockchoklad)

Direktiv:

1. Gör samma sak som ovan, men byt ut jordnötssmöret med nutellan. 

Nom nom=)

Här kommer receptet på Nutella/Havre-bollar:

Ingredienser:

4 dl havregryn
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 dl kokos 
75 g smör
200 g nougat
1-2 msk vatten (jag tog nutella;)
Kokos för garnering

Direktiv:

1. Smula sönder havregrynen lite i en skål. Blanda ihop resterande ingredienser och rör ihop allt till en kladdig mix. Häll eventuellt i lite vatten om mixen är för torr. (Jag tog en slev nutella)
2. Forma mixen till runda bollar i samma storlek, rulla dem i kokos och förvara dem i kylskåpet. 

Nom nom =)

Här kommer receptet på Snöbollar:



Ingredienser:

200g vit choklad 
2 1/2 dl kokos 
1 msk pressad citron 
Kokos till garnering

(Jag dubblade receptet, 400g vit choklad osv.
Sedan lade jag en nöt i varje, samt att jag smälte vit choklad och doppade dem i, och rullade sedan i kokos.)

Direktiv:

1. Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda den smälta chokladen med kokos och citronsaften.
2. Ställ dem svalt en stund, men den skall inte bli för kall, bara så att den blir formbar.
3. Forma sedan till bollar och rulla i kokos. 
4. Eller gör som jag; Lägg en nöt i varje boll. Smält lite mer choklad och doppa bollarna i, rulla sedan i kokos.

Nom nom=) 

Så så var det med det=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar